Super-sukkulenten, der kan mere end pynte og pryde!

16 oktober 2019 Pernille Skovgaard

Har du hørt om aloe vera? Sikkert! Men hvor godt kender du egentlig planten? Aloe vera er en sukkulent, denne flerårig. Plantens blade er tykke, og farven er grøn, changerende over i grå nuancer, på både oversiden samt undersiden. Bladene er sprængfyldte med vand i geleform, hvorfor de er så kraftige.

Mange ved det ikke, men der findes faktisk over 300 forskellige arter af planten! Det er dog på ingen vis dem alle, der besidder de fantastiske nærende egenskaber. De planter, der har den eftertragtede helende effekt, kaldes “læge-aloe vera”.

Planten kan gro alle steder, hvor jorden er veltempereret. Planten kan ikke klare frostgrader, men den kan vokse på både grus og jord, der ikke er fed. Aloe vera menes at stamme fra det sydlige Afrika.

Der findes mange, der har en aloe vera plante placeret hjemme i vindueskarmen eller på kommoden. Planten er dejlig at se på, og kan associeres til en kaktus – og ligesom denne er den ganske nem at pleje, da den ikke skal vandes ofte. Du skal blot være opmærksom på, at den gerne skal stå et sted, hvor der falder lys; dog ikke direkte. Planten kan nå en alder af ti år.

Mens nogen har planten udelukkende fordi den er dekorativ, har andre den fordi de kender til dens egenskaber – du kan nemlig selv ganske tjept brække et blad af og straks anvende den omtalte bladgele til hudirritationer, eksempelvis forbrænding eller insektbid.

På VeraCura.dk finder du et kæmpe sortiment af forskellige produkter, alle baseret på denne vidunderplante. Prøv at bruge planten både ind,- og udvortes – eksempelvis i form af aloe vera drik eller bodylotion.

Hvis du ønsker at vide mere om plantens mange egenskaber, så føl dig altid fri til at tage kontakt – du bliver mødt af søde, servicemindede og kompetente medarbejdere, der er klar til at hjælpe med at finde det eller de produkter, der matcher lige præcis dit behov!

Flere Nyheder