Skal du vælge guld- eller sølvsmykker?

13 august 2021 Camilla Skøtt
Skal du vælge guld- eller sølvsmykker?

Det helt store spørgsmål, når der skal købes nye smykker – eller måske endda det første smykke nogensinde – er, om det skal være i guld eller sølv.

Som udgangspunkt siger man, at man ikke bør mikse guld- og sølvsmykker, fordi kolde og varme farver ikke passer godt sammen. Men spørger du os, er det en skrøne, der er lidt passé. I dag må man gøre nøjagtig, som man har lyst til, og hvis du synes, det er fedt at mikse, så skal du endelig gøre det.

Men tilbage til det egentlige spørgsmål: Skal du vælge guld- eller sølvsmykker (særligt hvis du ikke er meget for at mikse, vil det være aktuelt).

Igen er det svært at svare på; det er nemlig en smagssag, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Men der er tommelfingerregler, og dem kigger vi på efter billedet.

Sølv- og guldsmykker

Langt de fleste kvinder kan bære både guld og sølv, men der er nogle, der passer langt bedre til det ene materiale frem for det andet.

Sølv klæder dig bedst, hvis din hud er meget lys med en lyserød undertone. Har du samtidig mørke øjne – fx sorte eller mørkebrune, stærkt blå eller grønne – så er sølv også meget klædeligt. 

Guld klæder dig til gengæld bedst, hvis du er rødhåret eller har fregner. Faktisk er det nok at have røde toner i håret eller måske en varm brun farve. Har du samtidig en hudfarve, der er gyldenbrun, beige eller har en undertone af fersken (altså ikke lyserød), og bliver du solbrændt på den pæne måde – ja, så er guld at foretrække.

Har du træk fra begge kategorier, er du den heldige type, der kan bære både guld- og sølvsmykker. Leder du efter et nyt et af slagsen, kan vi anbefale dig at kigge på denne side: https://caratdiamanter.dk/maerker/blossom-copenhagen

 

Flere Nyheder