Få rettet tænderne med usynlig bøjle

05 januar 2021 Camilla Skøtt

Vil du gerne have lige tænder, men kan du bare på ingen måde forestille dig et år eller to med togskinner på? Det forstår vi godt. Ikke bare er metalbøjlen hård og kradser hul på dine læber – den er heller ikke særlig køn. Men hvad er alternativet?

Hvis du leder efter et alternativ til de traditionelle togskinner, som de fleste af os kender fra barndommen, så er du kommet til rette sted; vi har nemlig tænkt os at bruge spaltepladsen her på at gennemgå det unikke system Invisalign, der tillader dig at få rettet tænder med en mere eller mindre usynlig tandskinne.

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke!

Men… Der er selvfølgelig et men. Det er ikke ALLE tandstillinger, der egner sig til systemet; langt de fleste gør dog, så tag et kig forbi din lokale Invisalign-behandler for en forundersøgelse og afklaring – fx https://yousmileismile.dk/.

Kan alle få rettet tænder med Invisalign?

Som nævnt kan der være tandstillinger, der er for komplicerede til at blive rettet med Invisalign, men når det er sagt, så ja – alle kan som udgangspunkt for rettet tænderne med den usynlige tandskinne, og det gælder uanset alder.

Er du barn eller ung under 16 år, skal du bruge din lokale skoletandpleje, og de tilbyder ikke nødvendigvis Invisalign som løsning. Vælger du i stedet en anden klinik, vil der være en brugerbetaling på 35%.

Er du ung mellem 16-18 år, er du omfattet er fritvalgsordningen, og du kan dermed selv bestemme, hvilken tandklinik du ønsker at bruge – herunder også eksempelvis You Smile I Smile, der retter tænder med Invisalign.

Er du voksen, kan du få rettet tænder uanset din alder. Det er ikke ualmindeligt at se patienter helt op i 70 års-alderen på tandklinikkerne, fordi det netop er blevet muligt og håndterbart rent økonomisk at få flotte, lige tænder.

Flere Nyheder