Dine fødder har brug for kærlighed

14 oktober 2020 Lykke Holzmann Søby

Man skal passe godt på sit helbred, herunder sine fødder. Du tænker måske ikke på det, men dine fødder udsættes for mange pinsler igennem et enkelt døgn. Man spiser sundt for at passe på sit indre, og man går måske i fitness center for at passe på sit ydre, men tit og ofte glemmer man at passe på sine fødder.

Stakkels dine fødder

Dine fødder bærer hele din vægt, når du står, de går mange lange skridt hver eneste dag – ja faktisk anbefales det at gå op til 10.000 skridt om dagen. Dine fødder bliver udsat for pres fra dine sko, lige fra stiletter til flipflops – hvoraf sidstnævnte ikke har en god bund.

Du risikerer hård hud

De fleste mennesker har prøvet at have hårde pletter hud på fødderne eller knyster. Det er bestemt ikke rart og det ser heller ikke særlig godt ud. Mens der er meget man selv kan gøre for at passe på sine fødder, kan man også få en professionel fodbehandling i Malling, hvor man udover den almindelige pleje af fødderne også bliver forkælet lidt.

Hvorfor skal man passe på fødderne?

Det er vigtigt at passe på sine fødder fordi sunde fødder er vigtige for at føle sig godt og være aktiv, og hvis du forsømmer dine fødder, kan det føre til unødvendig smerte og andre fodproblemer.

Heldigvis er det let at holde dine fødder sunde. Hold dine fødder rene og tørre. Sunde fødder starter med god hygiejne. Rengør og skrub dine fødder grundigt med sæbe og vand, når du bader. Tør dem derefter godt. Det er vigtigt hvis du vil undgå svamp mellem tæerne.

Undersøg dine fødder for problemer. Udfør en fodundersøgelse en gang om ugen, når du tager et bad. Når du tørrer dine fødder af, skal du se godt på sålerne og mellem tæerne. Se også efter misfarvning af neglene, hvilket kan indikere en neglesvamp.

Flere Nyheder